Un nou cutremur cu magnitudinea de 7,3 grade pe scara Richter a luat peste 200 de vieți

Aseară, în vestul Iranului a avut loc un cutremur puternic, în urma căruia au decedat peste 200 de oameni, iar aproape 1600 au fost răniți.

separator

Potrivit publicației americane „theguardian.com”, în urma seismului, care a avut magnitudinea de 7,3 grade pe scara Richter, în unele zone ale țării drumurile au fost blocate, fapt care a împiedicat echipele de salvare să ajungă la zonele afectate, de la graniţa cu Irakul.
Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite a stabilit, că epicentrul cutremurului a fost în apropierea oraşului irakian Halabja, dar, însă, numărul cel mai mare de victime a fost înregistrat peste graniţă, în vestul Iranului. Televiziunea iraniană de Stat a declarat că mai multe echipaje de salvare au fost trimise în zonă şi că există marea probabilitate că, odată ce acestea vor ajunge în satele izolate, numărul victimelor declarate s-ar putea să crească. De asemenea, au fost făcute publice imaginile cu clădirile grav afectate şi cu numeroasele familii rămase, acum pe drum. Intensitatea cutremurului a fost atât de mare, încât acesta a fost resimţit până în Israel şi Kuweit.

 

alte Articole interesante

Alte Articole interesante