Un primar a asfaltat până și drumurile agricole din comună. Edilul este campion la atragerea de fonduri

Când primarul este harnic și ambițios, sătenii au asfalt chiar şi pe drumurile agricole. Primarul unei comune din județul Buzău, România, a asfaltat până şi un drum agricol, utilizat de mai mulți proprietari de viţă de vie din comună. Drumul are 3 kilometri lungime şi leagă satul Coţatcu de șoseaua europeană E85.

separator

Până în urmă cu un an, ca să ajungi la Coţatcu, sat al comunei Podgoria, şi să-i străbaţi uliţele, trebuia să fii dotat cu multă răbdare şi resurse financiare, pentru eventuale reparaţii la autoturism. Drumul principal, din pământ, se transforma într-o salbă de bălţi care, multe zile după ploaie, erau populate de gâştele sătenilor, scrie adevarul.ro.

În urmă cu doi ani, s-a dus repede vestea că localitatea va avea în sfârşit asfalt şi că sătenii vor putea ieşi cu căruţa direct pe şoseaua netedă ca-n palmă.

Surpriza a fost însă şi mai mare atunci când sătenii au mers la culturile de viţă de vie, de lângă sat, şi au descoperit asfalt până şi pe drumul agricol, acelaşi în care altădată îşi rupeau căruţele şi utilajele agricole. Cum, asfalt în vie? A fost întrebarea multora dintre sătenii din Podgoria, miraţi de o aşa decizie a primarului de a turna asfalt pe trei kilometri de drum sătesc.

Fermierii pot alerga acum cu tractoarele ca pe pista de curse.

Primarul din Podgoria spune că modernizarea drumului dintre vii a fost finanţată la pachet cu asfaltarea altor aproximativ 8 kilometri cât are drumul principal din satul Coţatcu.

Cu multă ambiţie, spune primarul din Podgoria, poţi atrage multe fonduri pentru dezvoltarea unei comune. Cu fonduri europene, primarul a asflatat 800 de metri de uliţă într-un alt sat al comunei, a modernizat dispensare, grădiniţe, un cămin cultural și vrea acum să ducă asfaltul până în cele mai îndepărtate cătune.

alte Articole interesante