Unde va fi înmormântat Regele Mihai al României?

Conform comunicatului Casei Regale, Majestatea Sa Regele Mihai I a încetat din viață pe 5 decembrie, la ora 13, ora României, la reședința privată din Elveția. La căpătâiului Regelui a stat, până în ultima clipă, Alteța Sa Regală Principesa Maria.

separator

Trupul neînsuflețit al ultimului monarh al României va fi adus în țară miercurea viitoare, pe 13 decembrie, iar funeraliile Regelui Mihai I al României vor avea loc sâmbătă, 16 decembrie.

Conform protocolului, trupul neînsuflețit al Regelui Mihai I ar urma să fie depus în Holul de Onoare al Castelului Peleș, iar apoi pentru două zile în Sala Tronului, la Palatul Regal din Calea Victoriei. Slujba de înmormântare va avea loc cel mai probabil la Catedrala Patriarhală, iar înmormântarea la Curtea de Argeș, în Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală, alături de Regina Ana.

Aseară, 5 decembrie 2017, la reședința regală privată de la Aubonne, din Elveția, a fost rostită prima rugăciune de către IPS Mitropolitul Iosif, asistat de un preot ortodox de la Mitropolia Europei Occidentale și de patru maici. Au fost prezenți Margareta Custodele Coroanei, Principele Radu și Principesa Maria. Vor fi rostite rugăciuni în fiecare seară la reședința regală, până duminică, 10 decembrie 2017.

alte Articole interesante