Video. Clipe de groază. Un avion plin cu pasageri a căzut în gol 10.000 de metri, timp în care măștile de oxigen au picat din plafonul aeronavei

Au fost momente de groază pentru pasagerii unui zbor operat de compania aeriană Delta Airlines. Avionul se îndrepta spre Florida, când a început să piardă brusc din altitudine. A căzut în gol apoape 10.000 de metri, timp în care măștile de oxigen au picat din plafonul aeronavei.

separator
Din fericire, piloții au reușit să redreseze aparatul de zbor, dar au fost nevoiți să aterizeze de urgență pe cel mai apropiat aeroport.

Harris DeWoskin, pasager: „Am simțit dintr-odată că începem să coboram brusc, să pierdem din altitudine, măștile de oxigen au căzut din tavan, iar haosul s-a insturat în rândul pasagerilor”.

În tot vacarmul creat, pasagerul a reușit să facă câteva poze care descriu spaima din avion.

Harris DeWoskin, pasager: „În prima faza, am fost cuprinși de panică, pentru că nu ne-a avertizat nimic că urmează să pice măștile de oxigen, apoi una dintre însoțitoarele de bord a început să vorbească la interfonul din avion spunându-ne să nu ne panicăm, dar, în mod evident, în jurul meu era haos, unii dintre pasageri nu își mai puteau controla respirăția”.

Avionul a început să se îndrepte brusc spre sol și în numai opt minute a coborât aproape 10.000 de metri față de altitudinea la care zbura inițial. Abia când au ajuns într-o zona de siguranță, piloțîi au luat legătură cu pasagerii pentru a-i liniști.

Harris DeWoskin, pasager: „Într-un final, căpitanul a vorbit cu noi și ne-a explicat că a fost o problema cu presiunea din cabina, o problema apărută la sistemul de presurizare, așa că au început să coboare avionul pentru a ajunge la o altitudine unde în cabina venea un aer pe care îl puteam respiră în condițîi de siguranță. Ne-a spus că nu au reușit să facă acest lucru atât de repede încât să împiedice măștile de oxigen să mai cadă”.

În plus, piloții au considerat că e nevoie să ajungă cât mai repede cu aeronava la sol, așa că, în drumul lor spre Fort Lauderdale, au făcut cale întoarsă și au aterizat pe aeroporul din Tampa, care ere la mică distanță de zona în care au pierdut din altitudine.

Din fericire, niciun pasager nu a fost rănit în timpul incidentului și, în cele din urmă, cu toțîi au fost îmbarcați pe alte curse pentru a ajunge la destinația finală. Cât despre avion, acesta va rămâne la sol până când inginerii ii vor da din nou undă verde pentru decolare.

sursa: www.stirileprotv.ro

alte Articole interesante