Video! Momentul accidentului violent din capitală, în care o mașină a poliției s-a răsturnat pe traseu

Astăzi, aproximativ la ora 16:50 un automobil al Inspectoratului Național de Patrulare a fost implicat într-un accident rutier, care s-a produs pe bd Ștefan cel Mare și Sfânt intersecție cu strada Serghei Lazo, mun. Chișinău.

separator

Automobilul de model Toyota Prius deplasându-se pe bd. Ștefan cel Mare, din direcția străzii Petru Movilă spre strada Sfatul Țării, la intersecția cu strada Serghei Lazo efectuând manerva de virare spre stânga, fără ca să se asigure, a comis ciocnirea automobilului de model Dacia Duster al INP, care se deplasa regulamentar cu prioritate din sensul opus al automobilului precizat.

Urmările puteau fi mult mai grave, dacă angajatul INP nu reacționa prompt pentru a evita ciocnirea frontală, riscând cu propria viață virând spre pilon, apoi inversându-se, comunică reprezentanții INP pe facebook. Iar datorită faptului că ofițerii de patrulare aveau centurile cuplate și-au salvat viața.

La volanul mașinii de model Toyota s-a dovedit a fi o femeie în vârstă de 42 de ani.

Precizăm că, potrivit punctului 56 sub 2. al RCR (Secțiunea 5-a – Circulație în intersecții. Reguli generale) ,,În cazul virării la stînga sau întoarcerii, conducatorul de vehicol trebuie să cedeze trecerea vehiculelor care vin din sens opus și se vor deplasa înnainte sau la dreapta.” Fapt ce dovedește că șoferița vehicolului de model Toyota a ignorat regula prenotată.

Pe cazul dat Inspectoratul Național de Patrulare a inițiat o anchetă internă, în cadrul căreia vor fi apreciate legalitatea și corectitudinea acțiunilor angajaților implicați în caz.

Cazul a fost înregistrat și urmează de a fi examinat de organele competente, care ulterior se va expune prin decizie.

alte Articole interesante