Video terifiant! Momentul în care vântul puternic smulge acoperișul unei școli din raionul Telenești

Vântul năprasnic a făcut prăpăd în Moldova. Câțiva elevi au surprins momentul în care vântul uriaș smulge în totalitate acoperișul școlii din satul Mândrești, raionul Telenești, și aruncă în aer bucățile de ardezie.

separator

sursa: Facebook/chisinau.fail/Ana Bulat

Totodată, în urma vîntului puternic înregistrat astâzi, 11 martie 2019, mai multe clădiri din nordul țării au fost afectate. Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au fost solicitați pentru a interveni pe strada Victoriei din mun. Bălți, unde mai multe foi de ardezie de pe un bloc de locuit au căzut. Totodată, de intervenția salvatorilor a fost nevoie și pe strada Ștefan cel Mare unde din cauza vîntului o porțiune de pe acoperișul a ununi bloc risca să afecteze trecătorii și localnicii.

Angajații IGSU au efectuat lucrări de curățare a zonei de risc. Pe strada Hotinului din mun. Bălți un arbore doborît a căzut peste conducta de gaz. Pompierii au reușit să deblocheze conducta fără de a fi înregistrată scurgere de gaz. Furtuna de vînt a fost înregistrată și la Forești, dar și în raione din centrul țării. IGSU amintește că pentru data de 11 martie 2019 Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis cod galben de vînt. Oamenii sunt rugați să asculte autoritățile, să nu meargă sub construcții avariate, și să nu calce cabluri electrice căzute, dar și să nu aprindă vegetația uscată. În condiții de vânt și umiditate redusă, focarele se pot extinde cu ușurință. În situații de risc apelați 112.

alte Articole interesante

Alte Articole interesante