Vladimir Vinokur: „Îmi plac excursiile în beciurile de la Cricova”

Când ajunsese în Moldova, 1 aprilie trecuse deja. Posibil, din acest considerent show-ul lui Vladimir Vinokur a fost intitulat ”C

separator
мех без причины. Nu a fost nevoie de un motiv anume, ca cei veniţi în sala Teatrului de Operă şi Balet să râdă cu poftă, chiar de la primele apariţii ale umoristului pe scenă. Deşi se consideră că oamenii care trăiesc şi câştigă din umor sunt mult prea sobri,  Vladimir Vinokur ne-a convins că este mai vesel în afara lucrului.

Umoristul rus a venit în Moldova în compania trupei sale constituite din 17 persoane. Majoritatea dintre ei nu sunt moscoviţi. Mentorul lor îi consideră talentaţi şi norocoşi, având şanse să cucerească cel mai pretenţios public din Moscova.

Între reprize, l-am rugat să ne ofere un scurt interviu. Eram foarte curioşi să aflăm cum de a reuşit să molipsească de umor o Rusie întreagă, deşi provine dintr-o familie prea puţin implicată în show-uri.

Sunt un norocos care, deşi s-a născut în familia unui constructor şi a unei profesoare, a promis tuturor că va cuceri lumea, şi asta face până în prezent. Consider că părinţii mei m-au susţinut doar moral, în rest, totul ţine de norocul fiecăruia dintre noi.”

Întotdeauna este înconjurat de prieteni. Lev Leşcenco, Alla Pugaciova, Filip Kirkorov sunt printre cei mai apropiaţi. Nu ezită să facă glume pe seama lor. Cel puţin, la Chişinău l-a amintit pe Kirkorov, care cică ar trebui să intre în Guiness Book, pentru că este primul bărbat care a născut. S-a bucurat pentru Pugaciova care şi-a găsit un tânăr şi a glumit pe seama lui Cobzon, care vrea să se pensioneze  şi tot nu-l mai ajută Dumnezeu. Publicul, printre care şi-au făcut loc politicieni, oameni de afaceri, oameni din showbiz, au umplut  sala evenimentului.

„Am fost la Chişinău  de nenumărate ori. Un public mai sensibil şi mai cald nu am văzut. Chiar mi s-a făcut dor. Nu ştiu cum să fac glume pe seama moldovenilor. Mi se pare un lucru prostesc. Nu fac glume de prost gust.

Îmi face  plăcere să vin primăvara aici. Îmi amintesc de acest minunat festival  „Mărţişor”. Frumoase concerte, interesante excursii  în beciurile de la Cricova. Astăzi încă nu am băut nimic. Nici băieţilor din echipă nu le permit alcool. Sunt mult mai sever,  decât un inspector al poliţiei rutiere. În caz că nu se ţin de promisiune… fug din ochii mei şi nu mai au curajul să revină în trupă.”

Text: Olga Chirica

 

alte Articole interesante