Sunt multe trucuri pe care le putem face în bucătărie, dar de obicei nu le facem! Pe unele nu le știm poate, pe altele, însă nu le folosim, iar celelalte ni se par total ciudate pentru a le lua în seamă.
Cum înfoliem alimentele mai ușor – folia alimentară se va pune mult mai ușor peste alimente dacă va fi ținută în frigider.
Fructele nu se oxidează dacă – le vom pune pe ele suc de lămâie sau un amestec dintr-o parte miere și două părți de apă.
Roșiile vor avea o viață mai lungă dacă – le vei păstra la temperatura camerei și nu în frigider.
Mai puțină mizerie va fi – când vei avea de măsurat miere sau alte astfel de ingrediente, dacă vei da înainte cu ulei forma cu care măsori.
Grăbește înmuierea untului – dacă ai uitat sau nu ai timp ca untul să se înmoaie, îl poți da pe răzătoare sau îl poți pune într-o pungă cu fermoar.
Lapte bătut instantaneu – îl poți face într-o clipă adăugând în laptele normal o lingură de zeamă de lămâie sau oțet.
Cum se încălzesc pastele – dacă în mijlocul lor faci o gaură ca cea a gogoșilor.
Îngheață nucile – dacă vrei să păstrezi nucile mai mult timp, trebuie să le ții la gheață.
Dă viață ligurilor de lemn – dacă din când în când le bagi în apă care fierbe și le usuci la soare.