În nordul Moldovei a secat un iaz cu o suprafață de 110 hectare

Localnicii  numeau acest lac “iazul cel mare”, spunând că acesta era renumit, aici venind să se odihnească oameni din Bălţi şi Chişinău. Acum aici este păşune. Potrivit lor, iazul demult se afla în pericol de dispariţie.

separator

Izul cu o suprafaţă de 110 hectare aflat în apropiere de localitatea Chişcăreni a secat complect. Pe parcursul ultimilor ani, nivelul apei în iaz a scăzut simţitor, iar apa a devenit foarte murdară. Iniţial, aici a fost interzis pescuitul, iar apoi s-a interzis adăpatul vitelor. Anul acesta el s-a transformat într-un imens loc viran, scrie btv.md.

Suprafaţa lacului secat este de 110 hectare, junaliştii locali menţionând că pe acest loc s-ar putea de făcut circa 150 de terenuri de fotbal.


Primarul localităţii Chişcăreni Silvia Ţurcanu a relatat pentru televiziunea locală că cel mai probabil lacul a secat din cauza lipsei de precipitaţii. “Este regretabil, dar aceasta are loc din cauza condiţiilor climaterice înregistrate în R.Moldova, dar multe lacuri nivelul apei a scăzut. Dar consider că există şi factorul uman”, a spus primarul.
sursa

alte Articole interesante