O bunicuță de 103 ani a câștigat primul loc la un maraton de alergat! Video

O femeie în vârstă de 103 ani, din Statele Unite, a câştigat recent primul loc în cadrul unei competiţii de alergat pentru seniori. Cea mai vârstnică atletă din lume a oferit câteva sfaturi despre cum se menţine în formă.

separator
La 103 ani, Julia Hawkins a obţinut locul întâi într-o cursă de alergat, fiind cea mai vârstnică femeie dintr-o competiţie din America, după ce a terminat traseul de 50 de metri garduri la National Senior Games din New Mexico, scrie Daily Mail.

Bătrânica obişnuieşte să participe la concursuri de acest gen. De această dată, chiar dacă nu şi-a depăşit recordul anterior de 39,62 de secunde, a trecut linia de finish după 46 de secunde. În doar două zile, ea a luat startul pentru două curse diferite. Totodată, femeia a doborât în trecut şi un record mondial.

„Mă menţin activă tot timpul“, spune bunicuța. „Am un ar de pământ şi vreo 30 de copaci, unii având în jur de 40-50 de ani, pe care îi îngrijesc mereu. Asta mă menţine ocupată“.

Genunchii, spatele şi şoldurile ei sunt bine, ea considerând că anii de ciclism i-au făcut picioarele puternice. Are un simplu scop pe pistă:

„Sper că îi inspir pe oameni să adopte un stil de viaţă sănătos şi să realizeze că încă mai pot face asta la o astfel de vârstă“.

Bătrânica este pasionată de flori şi este o bunică dedicată. Ea spune că mănâncă bine şi că faptul că nu bea şi nu fumează i-a ajutat longevitatea. Femeia a mai povestit că sportul a ajutat-o să se menţină în formă. În timpul liber, face plimbări zilnice, îngrijeşte copacii din arul de pământ pe care îl are şi iese cu prietenii la masă aproape în fiecare zi.

sursa: www.adevarul.ro

alte Articole interesante