O călătorie cu autobuzul, în municipiul Chișinău, ar trebui să coste cel puțin 10 lei

Moldovenii ar trebui să plătească cel puțin 10 lei pentru o călătorie cu autobuzul în municipiul Chișinău, pentru a acoperi cheltuielile suportate de întreprinderea municipală „Parcul Urban de Autobuze”.

separator
Declarația a fost făcută de șeful instituției, în cadrul ședinței de azi a serviciilor Primăriei. ,

,Dacă de mâine, costul unei călătorii cu autobuzele municipale ar fi acoperit în totalitate de pasageri, aceștia ar trebui să scoată din buzunar nici mai mult, nici mai puțin decât 10,51 lei pentru a ajunge la destinație”. Informațiile au fost prezentate de Vitalie Copaci, șeful întreprinderii „Parcul Urban de Autobuze”, în fața consilierilor municipali, potrivit unimedia.info.

Totodată, țeful instituției a mai adăugat că întreprinderea dispune de venituri și din alte activități în afară de transportarea pasagerilor, cum ar fi publicitatea, darea în exploatare a unor încăperi din blocul administrativ etc.

Suma încasată se ridică la circa 3 milioane de lei anual.

Totodată, aproximativ 90 din cele 144 de autobuze operate pe curse în Chișinău, trebuie înlocuite cu altele noi. La ,,Parcul Urban de Autobuze” sunt angajați 589 de persoane, iar compania caută noi angajați. 48 de locuri rămân vacante pentru funcția de șofer și mai mult de 60 pentru munca de tazator. Salariul mediu este puțin peste 8.000 de lei.

alte Articole interesante