O cunoscută actriță luptă cu psoriazisul. E dureros cum arată mâinile ei

Psoriazisul este o boală de piele cronică care, în 80% din cazuri, se manifestă prin leziuni cutanate, în termeni medicali – psoriazis au plăci sau psoriasis vulgaris. Erupțiile în psoriazis  apar sub forma unor porțiuni de piele groasă, solzoasă, de culoară albă sau roșie.

separator

Aceste plăci se pot dezvoltă oriunde pe piele, însă cele mai afectate zone sunt coatele, genunchii, zona lombară și scalpul.

Actrița româncă Tily Niculae, din serialul ,,La Bloc”, a publicat o imagine cu urmările psoriazisului ei.Actrița a dezvăluit că suferă de psoriazis de ani buni și că a învăţat să trăiască aşa, având în vedere că încă nu s-a descoperit un leac care să vindece definitiv boala. Chiar dacă a încercat tot felul de tratamente, psoriazisul nu a trecut, actrița având perioade în care mâinile sale arată teribil din cauza bolii.Pentru a demonstra că „viața merge înainte” orice s-ar întâmpla, Tily a publicat pe rețelele de socializare o imagine în care arată cum i-a transformat psoriazisul mâinile, fiind un exemplu pentru alte persoane care suferă de aceeași afecțiune și se „ascund”, fiindu-le rușine de condiția pielii lor. Palmele actriței sunt roşii, pielea este uscată şi prezintă şanţuri adânci.

„Viaţa cu psoriasis”, a scris Tily Niculae pe Instagram, alături de o imagine cu palma sa.

„Mă scoate din sărite psoriazisul și am fugit la mare. În speranța că o să se mai amelioreze am încercat să stau cuminițică la soare. Problema este că, nici la soare nu am voie să mă expun foarte mult. Cu factor de protecție 50 la orele nepotrivite, mă ard. Cam din lac în puț”, a mai scris Tily Niculae pe contul personal.

„Acum nouă ani, am avut un şoc emoţional şi astfel s-a declanşat boala. Ani la rând medicii mi-au spus că e o eczemă și mi-au dat creme peste creme, dar nimic nu a funcţionat. Puţini știu ca eu nu îmi pot spăla copilul. Port mănuşi menajere să nu o zgâri pe fetiţa mea şi plâng de usturime noaptea (…) M-am învăţat să trăiesc cu această boală, care este autoimună şi, din păcate, la mine nu a reacţionat la niciun medicament. Sunt deja un caz injectabil”, povestea Tily la „Teo Show”, în urmă cu ceva vreme.

Actriţa s-a căsătorit în 2010 şi au împreună o fetiţă, în vârstă de trei ani.

sursa

alte Articole interesante