O educatoare a ajuns în vizorul oamenilor legii pentru că bate copiii

În instituțiile de învățământ din Republica Moldova încă se înregistrează cazuri de violență asupra copiilor. Unii părinți știu, dar se tem să vorbească despre acest lucru.

separator

Doi părinți din Cuizăuca, raionul Rezina, se plâng că o educatoare de la grădiniță îl bate pe fiul lor. Aceștia au scris plângere la poliție, iar educatoarea riscă acum să fie sancționată conform legislației.

Mama copilului în vârstă de 7 ani, a spus pentru jc.md că săptămâna trecută, copilul său s-a întors acasă cu un obraz roșu și le-a spus părinților că nu mai vrea la grădiniță deoarece educatoare „îl trage de obraz”. „El spune că stătea la masă și, în acest timp, educatoarei i-a sunat mobilul. Copilul s-a întors să îi spună ceva unei colege, iar educatoarea s-a enervat și l-a tras de obraz. Nu este pentru prima oară când îl trage, am iertat-o de două ori, dar acum nici măcar nu și-a cerut scuze”, a spus mama acestuia.

„Copilul le-a spus și polițiștilor că educatoarea îi lovește cu palma și pe alți copii din grupă. Și părinții știu, dar tac, eu nu mai pot să rabd. În grupă sunt copii și de-ai rudelor sale, însă la ei nu ridică mâna”, a observat femeia.

„Cadouri de sărbători așteaptă, dar nu știe cum să se comporte cu copiii. Am lucrat și eu educatoare, dar nu am lovit niciodată pe nimeni. Am scris plângere la directoare, lămuriri la poliție, dar nu și-a cerut scuze nici astăzi educatoarea. Directoarea, la rândul ei, mi-a reproșat că am ajuns tocmai la ziar să mă plâng”, spune mama copilului.

Directoarea instituției preșcolare din Cuizăuca regretă cele întâmplate și nu exclude faptul că acest copil ar fi fost lovit de către educatoare. „Eu mi-am cerut scuze de la părinți, nu vă pot spune dacă a avut loc un caz de violență. E o educatoare cu studii, dar cine știe ce a avut ea pe suflet în acel moment”, a menționat directoarea instituției.

Polițistul care a fost la fața locului și a discutat cu fiecare în parte a declarat că investighează cazul, iar dacă educatoarea va fi găsită vinovată, va fi sancționată.

Psihologul liceului din localitate care a fost prezentă la investigarea cazului, a spus că „nu se amestecă”.

alte Articole interesante