O femeie din Florești, care efectua servicii de salubrizare pe marginea carosabilului, a fost lovită mortal de un șofer beat

A urcat în stare de ebrietate la volan, a lovit o femeie și a fugit. Inspectorii de patrulare au reținut doi conducători auto pe urme fierbinți, după ce și-au lăsat victimele în stradă.

separator

Astăzi dimineață, în jurul orei 05:00, o femeie de 59 de ani a fost tamponată de o mașină și lăsată în plină stradă. Aceasta efectua servicii de salubrizare pe marginea carosabilului din satul Ion Vodă, raionul Fălești, când a fost lovită de un Opel Zafira, la volanul căruia se afla un bărbat de 44 de ani, din localitatea Gura Camencii, același raion.

Conducătorul auto a fugit de la locul producerii accidentului, iar femeia a decedat în scurt timp la spital, din cauza traumelor primite.

După indicii și după elementele mașinii, găsite la locul accidentului, inspectorii Regimentului de patrulare nord au pornit pe urmele individului. Acesta a fost reținut la aproximativ 10 km de la locul tragediei. Fiind testat cu aparatul alcoolscopic, în aerul expirat de acesta a fost depistat 0, 82 mg/l.

Femeia era îmbrăcată în vestă reflectorizantă și se afla pe marginea carosabilului, dar asta nu l-a împiedicat pe bărbatul în stare de ebrietate să o tamponeze și să fugă. El și-a recunoscut vina. Fiind întrebat de ce a părăsit locul accidentului și nu a acordat ajutor pietonului, chemând serviciile competente, acesta a declarat că s-a speriat de fapta comisă.

Inspectoratul Național de Patrulare amintește conducătorilor auto că starea de ebrietate la volan nu este tolerată, că în caz de accident, fiecare șofer este obligat să acorde primul ajutor și să apeleze 112; iar dacă nu se conformează legii, legea îi va obliga să o facă.

alte Articole interesante