O femeie din Reșița a făcut stop cardio-respirator la câteva ore după cezariană. Familia acuză medicii de neglijență

Familia unei tinere de 32 de ani, din localitatea Reșița, România, care a murit la câteva ore după ce a născut prin cezariană, îl acuză de neglijenţă pe medicul care a urmărit sarcina. Pe numele doctorului a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

separator
La Poliția Reșița a fost depusă o plângere penală și se fac în acest caz cercetări pentru ucidere din culpă, iar vizat este medicul ginecolog care a supravegheat-o pe femeia de 32 de ani pe întreaga perioadă a sarcinii.

La începutul săptămânii trecute, pacienta a ajuns la spital cu tuse, dureri de cap și febră foarte mare. În doar trei zile starea ei s-a agravat. Pe 29 martie, a fost mutată în secția ATI pentru că respira tot mai greu, iar după o zi a intrat în travaliu și a născut prin cezariană. Femeia a fost asistată de medicul de gardă de la Ginecologie, nu de medicul care a supravegheat-o. Femeia a murit în cursul serii, după un șir de stopuri respiratorii.

În spital a fost deschisă o anchetă internă. În funcție de concluzii va fi sesizat și Colegiul Medicilor.
Părinţii tinerei sunt devastaţi, scrie digi24.ro. „Raza mea de soare a murit. Am așteptat să-i țin copilul în brațe, să o văd mireasă, iar acum fata mea e mireasă pe masă. Suntem disperați. Știm că nu o mai aducem înapoi, dar am depus plângere la Poliție și alertăm autoritățile să-și facă datoria. Medicii sunt prea plini de ei, prea mândri, dacă nu își schimbă comportamentul nu va mai merge nimeni la spital la Reșița. Așteptăm rezultatele anchetei și ale autopsiei. Din păcate, medicii nu se uită la noi ca la niște furnici. Fata mea a fost sănătoasă, toate cele 9 luni de sarcină, nu a avut nimic. Medicul ei, care a urmărit sarcina, a spus că e normal să respire greu. Nu vrem să rămână alte mame fără copii. Nu acuzăm pe nimeni, dar așteptăm ca justiția să își facă datoria”, a declarat mama tinerei decedate, conform Evz.

Mircea Achim, medicul ginecolog care a supravegheat-o pe femeie în timpul sarcinii, a declarat pentru digi24.ro:

Pot să vă spun doar că sunt nevinovat și am făcut tot ce am putut pentru acest caz. Inclusiv m-am consultat cu colegii mei de la Pneumologie și de la Infecțioase. (Reporter: Ați văzut-o pe pacientă în timpul în care a fost internată în spital?) Da, am fost la ea, am urmărit cazul, am făcut și vizita după-masă, am discutat cu ea, am verificat starea ei de mai multe ori pe zi. (Reporter: Familia spune că nu.) Am făcut tot ce am putut și tot ce s-a putut face. Sunt toate în foaia de observație și o să iasă adevărul la iveală, așa cum este el, inclusiv implicarea mea totală în acest caz. Chiar m-am implicat, bine?”, a declarat Mircea Achim.

alte Articole interesante