O femeie din Ungheni, mamă a doi copii, și-a revenit din comă după 10 zile. Astăzi ea este omagiată

Femeia și-a sărbătorit ieri cea de a 35-a aniversare și poate spune cu certitudine că s-a născut a doua oară. Zinaida este mamă a doi copii, și-a revenit după ce timp de zece zile s-a aflat în comă. Povestea femeii a fost făcută publică de medicii de la Spitalul Clinic Municipal Nr.1.

separator
Pe 13 noiembrie curent, în urma unei intervenții starea Zinaidei s-a complicat grav și a fost transferată prin serviciul AVIASAN din raionul Ungheni, de unde este originară, în IMSP Spitalul Clinic Municipal nr.1, într-o stare extrem de gravă, condiționată de: Comă gr. IV, Șoc septic. Sepsis. MODS(Sindrom de disfuncție multiplă de organe). Pneumonie septică, ARDS(Sindrom de detresă respiratorie acută), Insuficiență hepatorenală, Edem cerebral, CID(Sindromul coagulării diseminate a sângelui).

Timp de 10 zile, pacienta s-a aflat în comă, fiind consultată de diverși specialiști, sub tratament intensiv multimodal, investigată multidirecțional, ce a acoperit tot spectrul de patologii. Miercuri, după 20 de zile petrecute în secția Reanimare, Zinaida își sărbătorește cea de-a 35-a iarnă cu prietenii și salvatorii săi, cărora le-a mulțumit cu lacrimi în ochi.

Medicii spun că Zinaida a fost transferă în secția de profil pentru a continua tratamentul și reabilitarea necesară și arde de nerăbdare să își stângă cât mai curând la piept cei doi copii, care o așteaptă acasă.

sursa: www.tv8.md

alte Articole interesante