O fetiță de 10 ani a fost atacată pe stradă, în centrul capitalei, în timp ce se întorcea de la școală

Un bărbat de 29 ani, originar din raionul Ialoveni, a fost reținut fiind bănuit de jefuirea unei minore de 10 ani, deposedând-o de telefonul mbil.

separator
Incidentul a avut loc pe data de 10 octombrie curent, pe str. 31 august, în timp ce minora după școală se deplasa spre domiciliu. Individul a urmărit-o şi în mod deschis i-a sustras telefonul mobil de model „Xiaomi Redmi 4 A”, cauzându-i un prejudiciu în sumă de 3 000 lei. Poliţiştii au fost alertaţi de un martor, care a observat ce i sa întâmplat copilei.

În acest context forţele de ordine au iniţiat un şir de acţiuni speciale de investigaţii cu privire la reţinerea individului. Astfel, la 22 noiembrie, suspectul a fost localizat şi reţinut de poliţişti, fiind escortat la inspectorat pentru audieri. În cadrul acţiunilor de urmărire penală acesta şi-a recunoscut vinovăţia, fiind plasat în arest pentru 30 de zile. Este de menţionat că anterior individul a mai fost judecat pentru infracţiuni similare și conducerea unităţii de transport în stare de ebrietate.

Actualmente acesta este cercetat penal pentru infracţiune de jaf, care conform legislaţiei penale prevede o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 5 până la 7 ani.

alte Articole interesante