O fetiță de 8 ani a decedat în condiții incerte la Spitalul din Rezina

O fetiță de opt ani a decedat în condiții neclare în secția de reanimare a Spitalului din Rezina. Sabina Zagrenco s-a stins din viață după ce a fost internată în spital din cauza unei infecții virale acute, dar prezentând parametrii vitali normali, raportează Ziarul de Gardă.

separator

Tatăl Sabinei, Alexandru Zagrenco, ne-a povestit cum, pe 11 februarie, în jurul amiezii, fiica sa a fost internată la spitalul din Rezina. Avea dureri de cap, stări de vomă. În aceeași zi, în scurt timp, a fost transferată în secția de reanimare, unde a și decedat din motive necunoscute.

Contactată telefonic, directoarea Spitalului raional Rezina, Nina Postu, a declarat că, în momentul internării, Sabina Zagrenco nu avea febră și prezenta parametrii vitali normali. Până la internare, pe 8 februarie, aceasta fusese diagnosticată cu o infecție virală acută de către medicul de familie al satului Ciorna, unde fețița locuia împreună cu bunica sa.

Directoarea spitalului afirmă că, deoarece starea pacientei se înrăutățea, în pofida intervențiilor medicale efectuate în secția de reanimare, medicii de la Rezina au decis să solicite suportul Aviației Sanitare, care a și ajuns la Rezina după miezul nopții. Specialiștii au constatat că motivele suferinței pacientei ar fi o posibilă intoxicație de origine necunoscută, preventiv medicamentoasă. Medicii susțin că bunica i-ar fi administrat medicamente, în lipsa recomandărilor medicilor. Potrivit Ninei Postu, medicamentele administrate voluntar ar fi putut cauza asemenea stări.

Citește continuarea pe zdg.md

alte Articole interesante