O fetiță de 8 ani, salvată de la înec pe plaja Vadul lui Vodă. Părinții n-au observat când aceasta a intrat în apă

În după amiaza zilei de 18 august, salvatorii stației de salvare nr. 1 din orașul Vadului lui Vodă au salvat de la înec o fetiță în vârstă de 8 ani. Cazul a avut loc la ora 14:25 minute, moment în care fetița nesupravegheată a intrat în apa râului Nistru.

separator
Potrivit primelor informații, minora se afla pe plajă cu părinții, însă aceștia nu au observat când fata a mers în apă. Salvatorii au fost alertați de strigătele de ajutor ale celor din preajmă și au intervenit de urgență, reușind să scoată copilul.

La mal, aceasta a fost preluată de către un echipaj al Serviciului Asistență Medicală Urgentă pentru ulterioare îngrijiri. Circumstanțele cazului se stabilesc.

În acest context Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează repetat populația despre riscul aflării minorilor în preajma bazinelor acvatice fără monitorizarea maturilor. Mai mult, salvatorii îndeamnă persoanele care au în grijă minori să nu le permită scăldatul de unii singuri, în special în râuri și lacuri unde sunt curenți puternici de apă. IGSU amintește că recent doi minori de 7 și 13 ani și-au pierdut viața după ce au intrat într-un rezervor de apă din apropierea localității Alexăndreni, raionul Sângerei.

alte Articole interesante

Alte Articole interesante