O fetiță de peste 5 kilograme s-a născut la maternitatea din Botoșani

O fetiță de peste cinci kilograme s-a născut la maternitatea din Botoșani, în urma unei operații de cezariană. Atât mama, cât și bebelușul ei sunt în afara oricărui pericol.

separator
Medicii de la Spitalul de Urgență din Botoșani spun că fetița cântărea la naștere 5.080 de grame și a fost născută, luni, prin cezariană, la 39 de săptămâni.

„Este vorba despre un copil din categoria macrosom care cântărea 5.080 grame. Atât copilul, cât şi mama sunt bine”, a declarat dr. Bogdan Alexăndroaie, conform Mediafax.

Potrivit medicilor, bebelușul face parte din categoria macrosom. Asta înseamnă că fetița poate prezenta complicaţii după naştere, precum hipoglicemie, distocie a umerilor, insuficienţă respiratorie acută sau fracturi de claviculă.

De asemenea, alți factori care pot duce la riscul apariției macrosomiei pot fi obezitatea gravidei, creșterea masivă în greutate în timpul sarcinii, sarcina cu termen depășit și chiar sexul copilului.

În 2017, tot la Maternitatea din Botoşani o femeie a adus pe lume un alt copil gigant. Acesta s-a născut cântărind 5.990 de grame, mama fiind la cea de-a 11-a naştere. În 2011, o mamă de peste 100 de kilograme a dat naştere celui de-al 13-lea bebeluş. La naștere, copilașul a avut o greutate de 5,5 kilograme. De asemenea, în 2009, o fetiță de 6,8 kilograme a venit pe lume tot la Botoșani.

sursa

alte Articole interesante

Alte Articole interesante