O grădiniță întreagă a fost închisă după depistarea unui focar de meningită

Autoritățile din Suceava, România, sunt în alertă după ce trei copii, în vârstă de 5 ani, au ajuns la spital cu semne de meningită. Direcția de Sănătate Publică a decis închiderea celei mai mari grădinițe din oraș, pe care copiii o frecventează, până la finalizarea anchetei medicale și a dezinsecției de rigoare.

separator

Cele trei cazuri de meningită descoperite la copiii de 5 ani, de la grădinița cu program prelungit nr. 9 din Burdujeni, Suceava au pus pe jar reprezentanțiii Direcției de Sănătate Publică. Elevii au ajuns la Spitalul Județean de Urgență și au fost diagnosticați cu meningită acută virală.

Aceștia sunt internați la secția de boli infecțioase și se află sub observație medicală, scrie monitorulsv.ro.

Autoritățile au pornit deja o anchetă medicală și au început procedurile pentru o dezinsecție în instituția de învățământ. Grădinița rămâne închisă până la finalizarea acestora, iar reprezentanții Direcției de Sănătate sfătuiește părinții să fie atenți la manifestările copiilor și să se prezinte de urgență la spital, dacă apar primele semne de boală.

Meningita este o afecțiune ce poate pune în pericol viața pacientului, dacă nu este tratată corespunzător. Aceasta reprezintă o inflamare a meningelor (membranele ce acoperă coloana vertebrală și creierul) și poate fi provocată de către un virus sau o bacterie.

Cel puțin două treimi din meningitele virale sunt determinate de enterovirusuri. De asemenea, meningita poate fi cauzată de virusul oreionic, virusul meningitei coriolimfocitare, virusul varicelo-zosterian, infecția cu arbovirusuri (se întâlnește în lunile de vară, iar virusul este răspândit de către insecte precum căpușele).

Meningita virală nu evoluează cu un tablou clinic sever, așa cum se întâmplă în cazul meningitei bacteriene. De asemenea, aceasta are un prognostic pozitiv, bolnavii se recuperează integral și fără sechele.

alte Articole interesante