Cumplit! O gravidă în 38 de săptămâni, a decedat într-un spital din Moldova

O gravidă a decedat, pe 11 octombrie, în Spitalul Raional din Cimișlia. Femeia a fost internată la 38 de săptămâni de sarcină, fiind adusă cu ambulanța după o suspecție de infecție respiratorie acută. Totuși, tânăra a murit peste câteva ore, dar și bebelușul ei s-a stins, iar cauza declarată în acest moment ar fi disecție (ruptură) de aortă, cu tamponadă acută a cordului.

separator

La internare, femeia acuza temperatură subfebrilă, cefalee moderată. ,,Medicul de gardă a luat decizia de a rămâne sub supraveghere, având parametrii fiziologici normali. Se afla sub supraveghere în UPU, noaptea era monitorizată, medicul a văzut-o la 1:00 și peste o oră și jumătate ea a decedat. La internare nu a trezit vreo suspecție cu riscuri înalte, de aceea a fost lăsată sub supraveghere. Este o stare nu foarte des întâlnită”, a spus directoarea Spitalului Raional Cimișlia, Mariana Florea.

Diagnosticul de disecție de aortă cu tamponadă acută a cordului a fost stabilit postmortem, de către morfopatolog. În spital nu există medic cardiolog. De asemenea, nu este clar la această etapă dacă fătul putea fi salvat sau nu.

Potrivit administrației, pe acest caz a fost formată o comisie, în care sunt implicați și specialiști de la Ministerul Sănătății și anume aceștia ar urma să răspundă la toate aceste întrebări.

Poți citi materialul integral pe Sănătate Info.

alte Articole interesante