O minoră din România și-a ucis copilul nou-născut

Incidentul groaznic a avut loc în orașul Brașov, din România, unde o fată de 16 ani și-a ucis pruncul nou-născut. Aceasta a născut singură acasă fără asistență medicală, după care a băgat bebelușul într-o pungă în care s-a sufocat. Procurorii au cerut instanței să o aresteze pe minora de 16 ani sub acuzația de omor, însă solicitarea a fost respinsă. Și judecătorii Curții de Apel Brașov au stabilit că nu se impune arestarea fetei.

separator

Adolescenta a întreținut câteva luni relații sexuale cu iubitul ei, chiar în casa părintească. La un moment dat, aceasta și-a dat seama că este însărcinată, însă nu a spus nimănui, scrie brasovtv.com. Instanțele de drept susțin însă că, mama fetei ar fi știut în tot acest timp că fiica ei este însărcinată, dar ar fi păstrat tăcerea.

„Conform medicilor legiști, decesul nou-născutului a survenit prin sufocare. După naștere, copilul care s-a născut la termen a fost pus într-o pungă, iar punga lăsată în baia locuinței situate în Râșnov”, au explicat anchetatorii, pentru sursa citată.

La scurt timp după ce a născut, minora a început să se simtă rău. Medicii care au intervenit și-au dat seama că fata născuse, deși atât ea, cât mama ei au negat acest lucru. Medicii de la Maternitatea Brașov au stabilit că fata se simțea rău în urma nașterii. Polițiștii au început cercetările și, după ce au audiat-o pe fată, au aflat că nou-născutul este la casa din Râșnov. Deși bunica fetei a refuzat să deschisă ușa, polițiștii au intrat în locuință pe fereastră și au găsit bebelușul mort, în baie.

Sursa

alte Articole interesante