Video emoționant. O străbunică din Glodeni a împlinit 101 ani, alături de celelalte trei generații de femei ale familiei

Elena Seul din satul Ustia, raionul Glodeni, are 101 ani și 7 copii pe care i-a născut acasă. A absolvit două clase și a întemeiat o familie numeroasă alături de soțul ei.

separator
Una dintre fiicele străbunicii este bunica Veronica, care are 64 de ani, este profesoară de matematică și a crescut doi copii. Mama Daniela are 42 de ani, iar Vanessa, fiica acesteia, 11 ani.

,,Acum nu fac atâția copii, dar noi atunci făceam câți aveam a face, nimeni nu știa nimic. Ce mireasă frumoasă am fost, tinerețea a fost frumoasă, mergeam la lucru la boieri și cumpăram haine”, își amintește străbunica Elena.

Povestea celor patru generații de femei ale familiei a devenit subiectul unui material video realizat de UNFPA Moldova , în contextul  Raportului Starea Populației Lumii 2019, care urmărește evoluția drepturilor și posibilităților femeilor în timp. Materialul vine să demonstreze că acum femeile au aceleași drepturi ca și bărbații, lucru care nu a fost dintotdeauna prezent în societatea noastră.

alte Articole interesante