O tânără de 16 ani și-a pierdut viața noaptea trecută, din cauza unui șofer băut

O tânără a decedat, noaptea trecută, în urma unui accident rutier produs pe traseul Comrat-Cahul, provocat de un bărbat băut, informează inspectorii INP.

separator
Șoferul unui automobil BMW, aflându-se sub influența alcoolului, a depășit viteza de siguranță în trafic și a ieşit pe banda din sens opus unde a alunecat într-un șanț și s-a inversat. În urma impactului, pasagera de 16 ani a decedat pe loc.

Conducătorul auto de 75 de ani, care se face vinovat de producerea accidentului avea o alcoolemie de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat. În plus, bărbatul nu deținea permis de conducere.Gradul minim de ebrietate este stabilit de la 0,15 mg/l până la 0,3 mg/l în aerul pur expirat, iar pentru stare avansată de ebrietate este considerat în cazul depăşirii de 0,3 mg/l în aerul pur expirat. Inspectoratul Național de Patrulare, reamintește conducătorilor auto să fie prudenți și să își asume orice acțiune; extrem de important este și implicarea prietenilor, familiei la descurajarea șoferilor care au intenției de a urca la volan după ce au consumat alcool.

alte Articole interesante