O tânără de 19 ani din Chișinău a fost traficată în Austria, de către patru moldoveni și un român. Detalii cutremurătoare

Patru moldoveni și un cetățean al României, membrii unei grupări infracționale, cu vârste cuprinse între 21-43 de ani, sunt suspectați de trafic de ființe umane.

separator

Potrivit procurorilor PCCOCS, suspecții au traficat o adolescentă de 19 ani, domiciliată în Chișinău, sub pretextul angajării acesteia la muncă într-un salon de frumusețe din România. Ulterior, bănuiţii au profitat de starea social vulnerabilă a victimei şi prin înșelăciune au dus-o în Austria. Acolo, adolescentei i-a fost luat paşaportul și a fost impusă să presteze servicii sexuale mai multor bărbați. Zilnic, victima întreținea relații intime cu circa 3-4 bărbați, iar pentru serviciile prestate primea 100-150 euro, bani pe care victima era obligată să-i transmită traficanților.

Pe 17 aprilie, din cauza unor probleme cu organele de drept, suspecții împreună cu victima au revenit în Republica Moldova. Aceasta a fost ameninţată de unul dintre complicii suspecților că dacă va spune ce a făcut în Austria, va avea de suferit ea și familia sa, ulterior victima fiind lăsată în câmp de către făptuitori. Bănuiţii au fost arestaţi pentru 30 de zile şi riscă până la 15 ani de închisoare.

În prezent, adolescentei i se acordă asistența juridică și psihologică necesară (video):

alte Articole interesante