O tânără din Căușeni s-a intoxicat cu monoxid de carbon emanat de la o centrală de încălzire autonomă

O tânără de 19 ani a fost internată în spital, ieri dimineață, după ce s-a intoxicat cu monoxid de carbon emanat de la o instalaţie de încălzire autonomă. Cazul a avut loc într-o gospodărie din localitatea Chircăieşti, raionul Căuşeni.

separator
Tânăra s-a simţit rău după ce pe parcursul nopţii în casă a funcţionat instalaţia de încălzire autonomă. Serviciul 112 a fost recepţionat la ora 10:00, iar echipa medicală a internat de urgenţă persoana la Spitalul raional. După mai multe investigaţii, s-a stabilit că femeia a primit intoxicaţie cu monoxid de carbon.

Actualmente, viaţa acesteia este în afara oricărui pericol, după ce a beneficiat de îngrijiri calificate. Toate circumstanţele cazului urmează a fi stabilite de specialişti.

Potrivit datelor IGSU, de la începutul anului 2019, circa 55 de persoane au primit intoxicaţii cu monoxid de carbon, iar trei persoane au decedat după ce au fost utilizate în locuinţe instalaţii de încălzit necorespunzătoare sau sobe defecte. În acest context, pompierii îndeamnă oamenii să verifice starea aparatelor şi sobelor de încălzit înainte de exploatarea acestora, pentru a evita cazurile de intoxicaţii şi incendiile.

alte Articole interesante