O tânără din satul Pepeni a luat patru de 10 la examenul de Bacalaureat

Anul acesta, 11 elevi din țară au luat doar note de 10 la examenul de Bacalaureat, iar unul dintre aceștia este Adriana Butcu, tânăra și-a făcut studiile la liceul „Alexandru Agapie” din satul Pepeni, raionul Sângerei.

separator
Acest lucru este unul îmbucurător în condițiile în care, se știe, învățământul de la sate se află într-un declin în ultimii ani. Profesorii cu vocație rămân tot mai puțini, tinerii specialiști nu sunt motivați să se angajeze în mediul rural. Or, succesul Adrianei se datorează și profesorilor săi și nivelului bun de pregătire a elevilor la liceul din Pepeni.

„Nu m-am așteptat să primesc 10 la toate examenele. Înainte de a afla rezultatele eram foarte îngrijorată, dar după ce le-am văzut, m-am bucurat enorm”, a declarat Adriana pentru diez.md.

Adriana a absolvit profilul umanist, prin urmare, a susțint examene la limba română, limba engleză, istorie. Familia tinerei o susține mult și se bucură de reușitele ei, proaspăta absolventă, la rândul său, se simte fericită când îi vede zâmbind.

„Mama e extrem de mândră de mine. E plăcut, pentru că zâmbește mereu și mă simt și eu bine, de parcă am făcut ceva foarte frumos.”

Vacanța de vară, Adriana o va petrece alături de familie și oamenii dragi, dar și mărindu-și bagajul de lecturi.

„Vara aceasta doresc sa mă bucur cât mai pot de prezența familiei și oamenilor dragi în viața mea, căci am impresia că studenția va face multe schimbări în cadrul acestor relații. De asemenea, aș vrea să mă odihnesc și să călătoresc puțin, combinând totul cu lectura. Din cauza examenelor, m-am axat pe romane/lucrări românești și articole legate de istorie, deci mi-aș dori mult vara aceasta să mă întorc la genul meu preferat de cărți și să îmi măresc bagajul de lecturi.”

alte Articole interesante