Ordinul Ministerului Educației privind desfășurarea activităților în prima zi de școală

În acest an, primul sunet se va desfășura în toate instituțiile de învățământ, luni, pe data de 2 septembrie. Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a emis un ordin privind desfășurarea careului festiv în prima zi de școală, în instituțiile de învățământ din țară.

separator
Potrivit documentului, decizia privind modul de organizare al manifestațiilor dedicate începerii unui nou an școlar va aparține administrației fiecărei instituții în parte.

În cazul în care vor fi organizate careuri, acestea nu trebuie să depășească 45 de minute. La fel, orice tip de activitate va începe cu onorarea simbolurilor de stat, iar discuțiile cu caracter politic nu vor fi admise.

„Suntem siguri că libertatea de a decide va aduce sute de modele de proiecte didactice care ar putea fi împărtășite apoi cu toți cei interesați. Un simplu exemplu: în fiecare localitate există oameni care au participat la Marea Adunare Națională, care au trăit acele clipe. De ce să nu fie ei oaspeții elevilor la prima lecție, o lecție de istorie orală? Aceasta este doar o singură idee. Mai pot fi nenumărate alte idei. Creativitate în abordare, motivație pentru învățare, punerea în valoare a colaborării pentru obținerea succesului – acestea și orice alte subiecte sunt mai mult decât binevenite pentru începutul de an școlar”, spune Ministrul Educației Liliana Nicolăescu-Onofrei.

alte Articole interesante