Patru indivizi au pătruns într-un apartament din capitală. S-au dat drept polițiști și au estorcat 40.000 lei de la proprietarul casei

Patru membri a unui grup infracțional au fost reținuți de ofițerii Direcției Combaterea Criminalității Organizate a Inspectoratului Național de Investigații în conlucrare cu Direcția generală urmărire penală a IGP, sub conducerea PCOCCS, fiind suspectați de jaf.

separator
Bănuiții, cu vârste cuprinse între 25 și 34 de ani, s-au dat drept polițiști, astfel, au pătruns în apartamentul unui bărbat din mun. Chișinău, de la care au primit prin șantaj 40 000 de lei.

Bănuiții, prezentându-se ca angajați ai poliției, au intrat în apartamentul victimei sub pretextul că vor percheziționa domiciliul, motivând că acesta ar poseda droguri. Ulterior, suspecții au aplicat violența fizică asupra victimei și au solicitat să le transmită mijloace financiare în suma de 40 mii lei, după care în prezența acestuia au sustras bunuri materiale. Mai mult, indivizii au urcat forțat victima într-un automobil și au transportat-o într-o fâșie forestieră, unde au continuat maltratarea ei, pentru a obține mijloace financiare.

Toate acțiunile, suspecții le filmau pe telefoanele mobile, după care utilizau aceste filmări pentru intimidarea victimei, ca să-și ducă la bun sfârșit intențiile sale.

Ofițerii de investigații au intrat în posesia acestor înregistrări, care vor fi utilizate în calitate de probe în cadrul cauzei penale.

În urma măsurilor efectuate, polițiștii cu suportul ofițerilor BPDS “Fulger”,au reținut suspecții. Aceștia au fost plasați în arest pentru 30 de zile.

Dacă se va demonstra vinovăția suspecților pentru jaf, aceștia riscă închisoare de la 6 la 8 ani, iar pentru uzurparea de calități oficiale, de până la 4 ani.

alte Articole interesante