Pe două străzi din Capitală, vor apărea benzi de circulație destinate exclusiv transportului public

În câteva luni, primele benzi destinate exclusiv transportului public ar putea apărea pe strada Pușkin și pe strada Mitropolitul Gabriel Bănulescu-Bodoni.

separator

Potrivit șefului interimar al Departamentului de Transport și Comunicații Publice, Octavian Lungu, sunt în curs de elaborare caietul de sarcini și o licitație care va fi anunțată în curând, raportează Unimedia.

,,E un proces complicat. Pentru a implementa acest proiect este nevoie de o serie de condiții. La început ne gândim la implementarea unui proiect pilot pe două străzi – Puskin și Bănulescu-Bodoni, probabil pe strada Mateevici, dar pentru punerea în aplicare a proiectului sunt necesare mai multe soluții legate de marcarea, semnalizarea, modificarea infrastructurii rutiere, reorganizarea intersecțiilor, toate acestea ar trebui incluse în plan acțiuni. Suntem în faza pregătirii caietului de sarcini, apoi va fi organizată o licitație la care vom selecta un consultant care să poată descrie toate soluțiile”.

Potrivit primăriei, proiectul-pilot va fi probabil implementat la sfârșitul verii. „În iulie-august ar fi ideal pentru un proiect pilot. Sper că la sfârșitul lunii iulie sau la începutul lunii august vom începe implementarea unui proiect pilot pe străzile menționate mai sus „, a spus Ruslan Codreanu.

alte Articole interesante