Pericol de moarte! Trei elevi din Capitală urcă pe o stație electrică de înaltă tensiune pentru a-și face un selfie

Trei elevi cu vârste cuprinse între 13 şi 14 ani au fost surprinşi urcându-se pe construcţia capitală a unei staţii electrice de tensiune înaltă de 110 kV din municipiul Chişinău, în intenţia de a face selfie la înălţime.

separator

Tentativa riscantă a suferit eşec datorită monitorizării video în timp real a acestui obiectiv energetic de către Serviciul de securitate al Gas Natural Fenosa şi a intervenţiei operative a unei patrule a Serviciului Pază de Stat, care a fost sesizată şi orientată operativ la faţa locului.c_38444200cc_16914000

Altminteri, copiii ar putut sfârși în mod tragic!

Acest caz grav de încălcare a regulilor de securitate electrică se putea solda cu consecinţe fatale pentru minorii, care au pătruns ilegal pe teritoriul îngrădit al staţiei electrice prin escaladarea gardului de protecţie şi au început ascensiunea pe edificiul ei, dar au fost împiedicaţi să o facă şi reţinuţi de poliţişti.

În timpul săvârşirii acestei fapte total iresponsabile ei au ignorat semnele de avertizare privind pericolul iminent de electrocutare de pe gardul şi pereţii construcţiei staţiei.

Unica explicaţie a faptei săvârşite de ei a fost aceea de a face poze mai deosebite. Copiilor le-a fost explicată încălcarea săvârşită şi le-au fost descrise riscurile la care s-au expus, urmând discuţii profilactice cu părinţii lor.

Ținând cont de gravitatea acestui caz şi de necesitatea de a atrage permanent atenţia societăţii asupra necesităţii respectării stricte a regulilor de securitate a persoanelor în raport cu instalaţiile electrice, administraţia Gas Natural Fenosa în Moldova adresează în mod repetat solicitarea către Ministerul Educaţiei, direcţiile responsabile de acest domeniu de nivel municipal şi raional din întreaga ţară, în mod special către conducerea tuturor instituţiilor de învăţământ primar, gimnazial şi liceal să organizeze în ajunul vacanţei de vară lecţii sau ore de securitate, pentru a le explica copiilor riscurile care îi înconjoară şi cum urmează să se comporte pentru a le evita.

Citește aici care sunt regulile de securitate electrică pe care fiecare om trebuie să le respecte.

sursa foto: publika.md

alte Articole interesante