Persoane publice, reprezentanți ai ambasadelor, dar și simpli cetățeni, s-au mobilizat pentru a face Moldova mai curată!

Echipați cu mănuși și saci, dar și cu o conștiință sănătoasă, mii de moldoveni și rezidenți ai țării noastre au marcat Ziua Globală a Curățeniei, alături de alte 150 de țări ale lumii. Voluntarii au făcut crățenie în parcurile, pădurile, plajele și alte locuri publice din țară, pentru că și-au dorit o schimbare la ei în comunitate insistând asupra faptului că, de fapt, ,,curățenie nu este acolo unde se face, ci acolo unde se păstrează curățenia”! Așadar, mulțumiri celor care astăzi s-au alăturat campaniei ,,Hai Moldova”! Iată cine sunt doar câțiva din eroii zilei, care deja nu mai sunt puțini!

separator

Lilia Ojovan

Prezentatoarea TV a dat dovadă de un înalt simț civic, întrucât își dorește o țara mai curată pentru copiii și viitorul lor!

,,De obicei sâmbătă era zi de curățenie prin casa, azi a fost zi de curățenie in casa noastră mare – planeta. Ma bucur sa văd atât de multă lume implicată, dar cea mai mare dorința a mea, e ca sa învățăm, sa ne educam… sa nu lasam gunoi din urma noastră. Împreuna cu echipa Vorbelor bune
ne-am echipat cu mănuși și saci de gunoi și am făcut curățenie intr-un loc spectaculos, plin de mizerie”, a menționat Lilu, pe pagina sa de facebook.

Ambasada Suediei la Chișinău

,,Facem curățenie în parcul de la Râșcani! #HaiMoldova #WorldCleanUpDay2018”, au menționat reprezentații ambasadei.
  

ONU Moldova

,,Hai, Moldova! Facem curățenie în parcul de lângă grădina zoologică! #HaiMoldova #WorldCleanUpDay2018 Hai Moldova UNDP Moldova, UNICEF Moldova, UNFPA Moldova”

Cimișlia

,,Voluntarii au colectat tractoare cu deșeuri și și-a bucurat locuitorii!”

Organizația Ecodava și școala au făcut curat în s. Trebujeni, Raionul Orhei Onițcani,,Orașul Florești înflorește după ce a fost desțelenit de gunoaie de către locuitori!”

,,Nepoții boierilor Hîncu nu s-au sfiit să-și suflece mâinicile și împreună cu alți fârtați de ai lor au curățat municipiul Hincesti!”

,,Chișinăuenii de pe #BulevardulDacia58 au demonstrat că sunt urmași demni ai DACILOR! De la mic la mare au pus mâna pe unelte și dis-de-dimineață zoresc să curățe zonele verzi din împrejurimi”, este mesajul postat pe pagina de facebook Hai Moldova.

,,Oameni cu suflet mare și harnici la făcut curățenie au colectat gunoaiele din Parcul Muzeul Satului Chisinau, inclusiv din jurul Biserica Veche De Lemn „adormirea Maicii Domnului” Monument Istoric”.

Albota de sus

,,Studenții Colegiul ,,Mihai Eminescu” din Soroca au colectat deșeurile din parcul Mihai Eminescu din mun. Soroca și din regiunea clădirii fostei cârmuiri a Zemstvei din Soroca – monument de arhitectură de importanță națională”.
Elena Bodnarenco:

,,Всемирный День чистоты я провела сегодня вместе с учащимися лицея имени А. С. Пушкина в парке Ион и Дойна Алдя-Теодорович муниципия Сорока”.

alte Articole interesante