Ploile au făcut dezastru în mai multe localități din țară. Foto

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI,  în urma ploilor torenţiale, înregistrate pe 18 mai, au fost prejudiciate mai multe culturi agricole din localităţile ţării, iar în unele gospodării, oamenii au avut nevoie de ajutorul salvatorilor pentru a pompa apa.

separator

În localităţile Donici şi Camenca din raionul Orhei, precipitaţiile au deteriorat 0,1 km de drum local şi au fost înnămolite gradinele a circa 60 de gospodării particulare. Prejudicii au fost înregistrate şi în raionul Donduşeni . În localitatea Arioneşti de pe acoperişul a două depozite cerealiere au fost smulse şi deteriorate 395 de foi de ardezie, iar barajele a patru bazine acvatice au fost avariate.

În satul Donduşeni precipitaţiile au afectat circa 120 ha de porumb, iar în localitatea Parcova au fost afectate barajele de protecţie a două bazine acvatice. Ploaia a făcut prejudicii şi în localităţile Tîrnova şi Elizavetovca, unde au fost prejudiciate 10ha de semănături şi 20 ha de porumb. În raionul Sîngerei precipitaţiile torenţiale au distrus circa 100 ha de semănături, iar prejudiciile urmează a fi estimate.

Potrivit IGSU cele mai afectate localităţi au fost înregistarte în nordul ţării, unde salvatorii au intervenit pentru pomparea apei din beciuri şi subsoluri.

alte Articole interesante