Polițiștii din capitală vor patrula pe biciclete

Inspectoratul Naţional de Patrulare a lansat astăzi Serviciul de patrulare pe biciclete. Astfel, în zonele pietonale, de agrement și odihnă din Chișinău, urmează să apară polițiști pe biciclete.

separator

Cu această ocazie a avut loc un eveniment de lansare, care a inclus un tur cu bicicleta în centrul capitalei, la care au participat ministrul Afacerilor Interne, dar și ambasadorul SUA la Chișinău, James D. Pettit, alături de 20 de polițiști.

Acest tip de patrulare este unul nou pentru Republica Moldova și permite apropierea de comunitate, oferă posibilitatea de ajunge în locuri greu accesibile atât pentru patrularea rutieră cât, și chiar, pentru cea pedestră, este mai rapid și mai eficient în prevenirea și combaterea crimelor.

Serviciul de patrulare a fost înființat cu ajutorul financiar al Ambasadei Statelor Unite la Chișinău, în valoare de peste 1.300.000 lei. De asemenea, Ambasada a organizat mai  multe instruiri practice și teoretice pentru polițiștii de patrulare pe biciclete, care au fost conduse de experți în domeniu din SUA.

 

 

Ambasadorul SUA, James D.Pettit, a menționat:

”Obiectivul pe care  îl urmărește acest tip de activitate polițienească este de a deservi comunitatea în baza unui parteneriat care scoate la iveală adevăratele probleme cu care se confruntă. Plutonul de polițiști de patrulare pe biciclete reprezintă schimbarea reală în partea ce ține de modului de interacțiune cu oamenii. Vreau să cred că noua subdiviziune se va remarca și va reuși să contribuie pozitiv asupra felului în care publicul percepe poliția.”

Ambasada SUA este unul din partenerii strategici de dezvoltare ai Poliției, iar pe parcursul a peste zece ani de colaborare au fost implementate și realizate mai multe activități cu succes, cum ar fi: crearea Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane, consolidarea capacităților instituționale și profesionale ale angajaților poliției, dotarea Centrului Tehnico Criminalistic al IGP cu laboratoare criminalistice mobile, moderne și altele.

sursa

alte Articole interesante