Pompierii austrieci au donat țării noastre mai multe utilaje performante

Pompierii voluntari din Austria au donat 7 unităţi de tehnică colegilor din Republica Moldova. Acţiunea a avut loc la sediul IGSU, fiind organizată o ceremonie oficială.

separator

La eveniment a participat conducerea Inspectoratului reprezentată de general, maior Mihail Harabagiu, reprezentantul pompierilor voluntari Hans Kohler, dar şi primarii localităţilor Bobeica şi Sărata Veche din Republica Moldova.

În discursul său, Hans Kohler a remarcat că este foarte bucuros să lucreze cu oamenii din Moldova, iar aportul oferit pentru suplinirea bazei tehnico-materiale este o contribuţie în securitatea oamenilor.

Şeful IGSU general – maior Mihail Harabagiu a specificat importanţa colaborării cu pompierii voluntari din Austria întrucât Republica Moldova merge cu paşi impunători în implementarea voluntariatului în ţară, pentru siguranţa cetăţenilor.

IGSU a beneficiat de cinci autospeciale de intervenţie cu module diferite, cum ar fi ajutor la pomparea apei, deblocare, lucrări la înălțime, transportarea persoanelor, dar şi autovehicul de stat major.

Alte două autospeciale de stingere a incendiilor au fost oferite autorităţilor publice locale din Sărata Veche a raionului Făleşti şi localitatea Bobeca din Hînceşti, unde sunt posturi voluntare de salvatori. Acţiunile întreprinse vor oferi posibilitatea de reducere a timpului de răspuns în caz de situaţii excepţionale.    

alte Articole interesante