Povestea bărbatului care s-a mutat pe o insulă pustie și a transformat-o într-un adevărat rai

Englezul Brandon Grimshaw și-a cumpărat o insulă nepopulată în Seychelles și s-a mutat acolo pentru totdeauna. Când avea mai puțin de 40 de ani, acesta și-a încetat activitatea de editor de ziare și a început o nouă viață.

separator

În acel moment, pe insulă nu călcase un picior de om, timp de 50 de ani. Așa cum i se cuvine unui adevărat Robinson, Brandon și-a găsit un companion nativ aborigen, pe nume Rene Laforten. Împreună cu René, Brandon a început să își construiască o nouă locuință. În timp ce Rene venea pe insulă doar periodic, Brandon a trăit acolo zeci de ani, incontinuu. Singur.

Timp de 39 de ani, Grimshaw și Laforten au plantat 16 mii de copaci cu propriile mâini și au construit aproape 5 kilometri de drum. În 2007, Rene Laforten a decedat, iar Brandon a rămas singur pe insulă.

Avea 81 de ani. El a adus 2.000 de specii noi de păsări pe insulă și mai mult de o sută de țestoase uriașe, care în restul lumii erau deja pe punctul de a dispărea. Datorită eforturilor bărbatului, o insulă odată pustie, găzduiește acum două treimi din fauna din Seychelles. O bucată de pământ abandonată s-a transformat într-un adevărat paradis.

Acum câțiva ani, Printul Arabiei Saudite i-a oferit lui Brandon Grimshaw 50 de milioane de dolari pentru a cumpăra insula. Dar Robinson a refuzat. „Nu vreau ca această insulă să devină un loc de vacanță pentru bogătași. Mai bine să devină un Parc Național unde să poată veni oricine”, a spus bărbatul.

În 2008, el a reușit să convingă autoritățile să recunoască această insulă drept Parc Național.

alte Articole interesante