Primăria a decis, iar elevii vor circula gratuit cu transportul public

Toți elevii din învățământul preuniversitar vor beneficia de călătorii gratuite cu mijloacele de transport în comun. Acest lucru nu se întâmplă în Chișinău, dar va fi posibil în București, acolo unde Consiliul General al Municipiului a aprobat o decizie în acest sens.

separator

Elevii din București se vor bucura de gratuitate la mijloacele de transport în comun STB (fost RATB). Decizia a fost luată ieri, 12 decembrie, în cadrul ședinței Consiliului General al Capitalei.

Până în prezent, elevii ce frecventează învățământul preuniversitar au beneficiat de o reducere de 50% la abonamentele de transport, iar de acum acestea vor fi acoperite în proporție de 100%.

„Se acordă gratuitate la transportul public local de călători pentru toţi elevii din învăţămîntul preuniversitar obligatoriu acreditat/autorizat care frecventează cursurile unei instituţii de învăţământ din municipiul Bucureşti, pe mijloacele de transport public de călători ale operatorilor de transport ce prestează servicii de transport pe raza teritorială a Municipiului Bucureşti”, arată documentul official.

alte Articole interesante