Primul ,,prezentator TV digital” va prezenta știri non stop, la un post de televiziune din China. Video

China a dezvăluit publicului primul program antropomorf de inteligență artificială care prezintă știrile. Qui Hao este noul membru al agenției de stat Xinhua. Angajatul digital va prezenta toată ziua, „neobosit”, știri din orice colț al țării.

separator

„Nu doar că pot fi alături de voi 24 de ore pe zi, 365 de zile pe an. Pot fi reprodus până la infinit pentru a vă aduce știrile din orice loc al țării”, s-a prezentat Qui Hao în prima lui transmisiune în direct, relatează The Guardian. Programul de inteligență artificială a fost dezvoltat de agenția Xinhua în parteneriat cu motorul de căutare Sogou.

Prezentatorul digital poate reproduce diferențele de ton, precum și varietatea de expresii faciale a unui om pentru a fi cât mai aproape de o „imagine reală și nu de un robot rece”, conform agenție naționale de știri. Qui Hao și-a făcut debutul în timpul World Internet Conference, un eveniment de calibru din China care se dorește a fi o replică a celebrei reuniuni anuale a oamenilor de afaceri la Davos.

sursa

alte Articole interesante