„Profesor, nu cerșetor”! Un grup de pedagogi au ieșit la protest de ziua lor

Astăzi este marcată Ziua Mondială a Profesorului. Evenimentul ar fi unul de bucurie, dacă profesorii din țara noastră ar avea condiții mai bună de muncă. Din păcate, mulți dintre ei părăsesc țara din cauza sărăciei, iar școlile rămân fără profesori. La ora actuală, în școlile și grădinițele țară, există un deficit de peste 2.000 de cadre.

separator

De Ziua Mondială a Profesorului, mai mulți pedagogi organizează un flashmob cu sloganul „Profesor, nu cerșetor”, în semn de nemulțumire privind atitudinea guvernanților față de cadrele didactice, care primesc salarii foarte mici.

Flashmobul urmează să aibă loc la ora 15:00, în fața Guvernului.

„În timp ce unii sărbătoresc Ziua Pedagogului la concerte – noi vineri o să cerem salarii decente. „Profesor, nu cerşetor”. Cu acest slogan, noi, pedagogii dorim să sărbătorim Ziua Profesorului în fața Guvernului Republicii Moldova în cadrul unui flashmob.

Pe data de 5 septembrie 2018 am depus la autoritați o petiție semnată de 6101 persoane prin care am solicitat, în regim prioritar, majorarea salariilor cadrelor didactice cu 50% și a cadrelor non-didactice cu 100%. A trecut exact o lună și noi nu am primit niciun răspuns…”, se spune pe pagina de facebook a evenimentului.

alte Articole interesante