Profesorul Ion Mărgineanu a devenit Erou în presa din România!

,,Românul din Republica Moldova care a mers pe jos 500 de kilometri a ajuns la Alba Iulia”, titrează presa din România. Profesorul Ion Mărgineanu a stabilit un act fără precedent și a devenit eroul zilei în presa de peste Prut.

separator

,,Un fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova, Ion Mărgineanu, a ajuns vineri, 30 noiembrie, la Alba Iulia după ce a parcurs pe jos o distanţă de aproape 600 de kilometri în 30 de zile. Bărbatul de 75 de ani a făcut acest efort pentru a sensibiliza cele două naţiuni că, în viitorul apropiat, trebuie să devină una singură”, scrie presa de peste Prut.

”Am plecat pe data de 1 noiembrie şi azi am venit aici unde mi-am pus în gând. Am învăţat foarte multe. Cât o facultate la o instituţie de învăţământ. Am avut mii de întâlniri cu mii de oameni şi mulţumesc tuturor românilor pentru primire, S-au comportat extraordinar de frumos. Dacă ar fi să se realizeze mâine Unirea mai fac 500 de kilometri pe jos”, a spus Ioan Mărgineanu la sosirea în faţa Sălii Unirii din Alba Iulia. Fostul parlamentar din Republica Moldova crede că Unirea cu România se va realiza în viitor. ”Jumătate din Unire s-a realizat. Elementele principale s-au realizat. Astfel eu nu aş fi aici. Mişcare unionistă din Republica Moldova susţine realizarea deplină şi ireversibilă a Unirii, astfel încât oamenii de la Nistru până la Ttisa să se bucure, să construieasă relaţii economice şi fericirea tuturor românilor”, a mai spus Ioan Mărgineanu.

Românii sunt impresionați de curajul și dârzenia octagenarului basarabean care a mers pe jos până la Alba Iulia pentru a fi parte la Hora Unirii. Profesorul a fost asaltat cu mii de mesaje și aprecieri pe rețelele de socalizare din România.

alte Articole interesante