Profesorul Ion Mărgineanu înaintează, prin ploaie și ninsoare, pe jos spre Alba Iulia: ,,E păcat pe așa un viscol să trăiești fără un țel”

Profesorul Ion Mărgineanu, fost deputat în primul Parlament al Republicii Moldova, la aproape 80 de ani, merge pe jos până la Alba-Iulia, 500 de km, pentru a fi parte din Hora Unirii, pe 1 decembrie. A pornit de la Bălți, pe data de 1 noiembrie. A parcurs mai bine de 300 de km pe jos până acum. Prin frig, ninsori și viscol, ploaie mocănească, dar nu renunță la visul său. Profesorul parcurge zilnic câte 20 de km pe jos.

separator

,,Emoțiile drumului lui Ion Mărgineanu exprimă dorința basarabenilor de dincolo de Prut „de a fi români și punctum””, afirmă Violeta Gorgos, fiica lui Ion Mărgineanu.

,,Tot mai aproape și mai aproape… Alături condrumeții lui fideli, cu oameni pe care-i întâlnește, cu emoții și încurajări, cu treziri zilnice în alte spații și cu starturi matinale pentru încă 20 de km pe zi, profesorul numără pașii până la ultima locație pe care o are în drumul său. Alba Iulia! 1 decembrie!”, scrie pe pagina de facebook Ion Mărgineanu și Unirea.

În drum, peisaje de vis și oameni mărinimoși care îi binecuvântează calea!

alte Articole interesante