Proiect foto despre țara care nu există pe hartă. Un fotograf german a vizitat Transnistria

Fotograful german Julia Auz a auzit despre Transnistria întâmplător, la radio. Ajungând acolo, și-a dat seama că țara trăiește într-o lume aparte, din care nu se știe dacă există vreo cale de ieșire.

separator

,,Am auzit despre Transnistria la radio și înainte de asta nu știam nimic despre o astfel de țară. La radio s-a spus că această republică nerecunoscută există de 25 de ani. M-am întrebat cum e să trăiești într-o țară pe care restul lumii o ignoră; cum să crești în ea; ce fac tinerii în timpul lor liber; ce înseamnă să exiști între cultura rusă și cea europeană. Mass-media vorbesc despre Transnistria ca un loc în care sunt concentrați mulți militari, dar pentru mine a fost mult mai important să spun o altă poveste – povestea vieții cotidiene a oamenilor.

La început a fost foarte dificil pentru mine: foarte puțini oameni vorbesc engleză aici, iar localnicii nu sunt obișnuiți să vadă străini. Tinerii nu au putut comunica cu mine. Din fericire, după un timp am întâlnit tipi care cunoșteau limba engleză. M-au prezentat prietenilor lor și, la rândul meu, m-am prezentat prietenilor lor. Așa că, într-o perioadă scurtă, mi-am făcut noi cunoscuți în Transnistria cu care aș fi putut să petrec timp. A fost o experiență minunată”, a comunicat fotografa Julia Auz, care a realizat un proiect foto ce oglindește viața oamenilor în această regiune.

   

Sursa: www.locals.md

alte Articole interesante