Proprietara Castelului Bran, din România, a fost găsită fără suflare

Arhiducesa Elisabeta Sandhofer a Austriei, fiica principesei Ileana și nepoata Regelui Ferdinand, a murit la vârsta de 69 de ani.

separator
Anunţul a fost făcut miercuri de reprezentanţii Castelului Bran, arhiducesa fiind unul dintre proprietarii acestuia.

„Castelul Bran anunţă cu profundă tristeţe despărţirea de Alteţa Sa Imperială şi Regală Arhiducesa Elisabeth Sandhofer, care a trecut la cele veşnice după o lungă şi grea suferinţă. Prezenţă caldă, discretă şi de un umor fin, a marcat definitiv revenirea la viaţă a Castelului Bran, ieşit din lunga sa noapte comunistă. Se va afla mereu în rugăciunile noastre, împreună cu bunica sa, Regina Maria, şi cu mama sa, Principesa Ileana”.

Din iunie 2009, Castelul Bran a intrat pe deplin în posesia moştenitorilor principesei Ileana: arhiducele Dominic de Habsburg, arhiducesa Maria Magdalena Holzhausen şi arhiducesa Elisabeta Sandhofer.

Castelul Bran, sau castelul lui Dracula, așa cum mai este numit de turiști, este un monument istoric și arhitectonic situat în Pasul Bran-Rucăr, la 30 de kilometri de Brașov. Piatra de temelie a cetății a fost pusă încă în 1377.

Cetatea a fost transformată în reședință regală în anul 1920, odată cu intrarea în proprietatea reginei Maria, iar în perioada 1920 – 1929 s-au realizat cele mai importante lucrări de restaurare. Castelul Bran este construit pe o stâncă, într-un punct cheie din punct de vedere strategic.

În prezent, în muzeul de patru etaje sunt expuse colecții de mobilier, costume, arme și armuri, iar Domeniul Bran cuprinde, de asemenea, Parcul Regal cu cele două lacuri, Casa de ceai, Casa administratorului și Casa Principesa Ileana.

sursa

alte Articole interesante