Răsturnare de situație în cazul ,,moldoveanului” care și-a înscenat propriul deces pentru 2 milioane de euro

Ies la iveală detalii noi în cazul bărbatului care, ajutat de soția sa, și-a înscenat moartea, într-o localitate din Moldova, că să încaseze 2 milioane de dolari de la o companie de asigurări americană.

separator

Potrivit protv.md, cei doi soți sunt din Belarus, însă, nu este clar de ce totul s-a întâmplat în țară noastră. Procurorii moldoveni susțin că medicul legist care s-a ocupat de acest caz a falsificat actele de deces și că deocamdată nu se știe dacă a existat de fapt vreun cadavru. Potrivit procurorilor, cei doi soți, care au încasat banii de la compania de asigurări din SUA nu sunt moldoveni. Aceștia sunt din Belarus și dețin cetățenia americană.

Toate actele privind presupusul deces al bărbatului au fost falsificate de către medicul legist de la noi care, în 2011, a investigat acest caz, spun procurorii. Autoritățile susțin că deocamdată nu este clar dacă a existat vreun cadavru, pe care soția acestuia l-ar fi incinerat. Există un dosar penal deschis de procurorii moldoveni, unde mai multe persoane de la noi din țară, implicate în schemă pusă la cale de cei doi soți, sunt cercetate penal.

Potrivit Departamentului de Justiție american, în 2010, bărbatul stabilit cu familia într-un stat din America și-a făcut o asigurare de viață în valoare de 2 milioane de dolari, pe numele soției sale. Un an mai târziu, cei doi soți au pus la cale un plan pentru a beneficia de bani. Bărbatul și-a înscenat moartea, într-o localitate din Moldova, iar soția acestuia și fiul lor au obținut cele 2 milioane de dolari.

alte Articole interesante