Reacția Universității de Medicină în cazul dosarului din Israel, în care mai mulți medici sunt suspectați de obținerea unor diplome false

Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” a venit cu o declarație, după ce în presă au apărut mai multe informații despre un dosar deschis în Israel, pe numele mai multor medici care activau în baza unor diplome false emise în Armenia, dar care ar fi studiat și la Chișinău.

separator

,,Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” își exprimă îngrijorarea că, în materialele difuzate în mass-media, în data de 3 și 4 decembrie 2018, privind Dosarul „Diplome pentru a ucide” în Israel: Foști studenți la medicină în Republica Moldova și Armenia, activau în baza diplomelor false, fără probe concludente, s-a făcut referire la Republica Moldova, unde instituția noastră este unica care instruiește medici și farmaciști. Considerăm că acest fapt prejudiciază imaginea țării și a instituției noastre și dezinformează publicul.

Totodată, precizăm că, până la acest moment, instituția nu a înregistrat nicio solicitare oficială din partea Statului Israel cu privire la confirmarea sau infirmarea veridicității actelor de studii, eliberate de universitatea noastră, unor persoane implicate în cazul dat”, se arată în comunicat.

Totodată, a fost creată o comisie interministerială pentru a examina toate dosarele studenților din cadrul Universității de Stat de Medicină și Farmacie „N. Testemițanu”, de la admitere până la eliberarea diplomelor de licență.

Amintim că 40 de medici și farmaciști, cetățeni ai Israelului, au fost reținuți de oamenii legii și sunt cercetați pentru „falsificarea locurilor de studiu, numărul de cursuri finalizate, lista cursurilor în care au fost instruiți și notele obținute”, fiind suspectați că dețin diplome false eliberate în Armenia.

alte Articole interesante