Recomandările Direcției Educație privind desfășurarea matineelor de Crăciun în grădinițe

În scopul asigurării accesului tuturor copiilor de vârstă preşcolară la activităţile prilejuite de apropierea sărbătorilor de iarnă, cât şi pentru a preveni colectările ilicite de bani în instituţiile de educaţie timpurie, Direcţia generală educaţie, tineret şi sport a Consiliului Municipal Chişinău recomandă tuturor conducătorilor instituţiilor de educaţie timpurie să opteze pentru un alt format de organizare şi desfăşurare a matineelor.

separator

În acest context, se accentuează că toate serbările organizate în grădiniţele de copii nu sunt reglementate în documentele de politici educaţionale, cât şi în alte documente normative.

Totodată, directia precizează că activităţile extracurriculare din preajma sărbătorilor de Revelion reprezintă o finalitate a proiectelor tematice desfăşurate în cadrul instituţiilor. Acestea pot fi desfăşurate cu sau fără participarea părinţilor, colectările de bani fiind interzise.

În aceeaşi ordine de idei, Direcţia precizează că, pentru a respecta egalitatea în drepturi a fiecărui copil şi a nu pune în dificultate părinţii, activităţile extracurriculare vor avea loc fără invitaţia persoanelor din afara instituţiei, iar pentru asigurarea momentelor de surpriză (cu prezenţa Moşului Crăciun, a Zânei Iarnă, a Fulguţei şi altor mascote şi personaje de poveste) pot fi invitaţi părinţii preşcolarilor.
De asemenea, în acest rol se pot propune şi cadrele didactice din instituţii.

alte Articole interesante