Rețeta sucului care îți va întări imunitatea

Sucurile sunt una din cele mai excelente metode de a beneficia de toate vitaminele și mineralele din fructe și legume, dar și de antioxidanții atât de importanți pentru sistemul imunitar. Iți permit, să combini o mulțime de ingrediente, să experimentezi cu gusturi noi în fiecare zi și de ce nu, să folosești alimente pe care le ai deja în casă.

separator

Poți lua sucul cu tine și îl poți pune în ghiozdanul celor mici. Iar dacă tot vorbim despre copii, știm cu toții că de cele mai multe ori este o adevarată provocare să îi convingem să mănânce în special legume. Putem păcăli gustul cu ceva aromat, le putem servi porții sănătoase de fructe și legume în fiecare zi, în culori atrăgătoare.

Pentru întărirea sistemului imunitar iți recomandăm să folosești ingrediente bogate în antioxidanti și vitamina C: citrice, fructe de pădure, ghimbir, usturoi, salată și spanac, ananas, dar și multe alte fructe. Astfel, un pahar de suc zilnic, cu ingrediente bogate în vitamina C, iți poate asigura permanent acea barieră de protecție împotriva bacteriilor și virusurilor.

Ghimbirul și usturoiul sunt două exemple de ingrediente care deși au un gust puternic și puțin neplăcut pentru multe persoane, au un efect antibacterian și antiviral extrem de puternic. Poți adăuga astfel de ingrediente în cantități mici, pentru a spori beneficiile sucului. Aromele puternice pot fi acoperite cu pătrunjel, frunze de spanac, morcov, mango sau ananas.

Mai jos, găsești și rețeta de suc pentru imunitate, cu ghimbir si morcov

Vei avea nevoie de următoarele ingrediente pentru un pahar de 250 ml:

– o bucată de ghimbir de 2-3 centimetri

– 2 morcovi medii sau 1 morcov mare

– 3 mandarine mici sau clementine

– jumătate de lămâie

Sursa

alte Articole interesante