S-a depistat cauza mirosului urât din Capitală: circa 3 tone de resturi de pește au fost găsite în grătarele de la Stația de Epurare

Sursa mirosului neplăcut din capitală este generată de activitatea dubioasă a unor agenți economici din capitală, potrivit Apă-Canal Chișinău. Ar fi vorba despre consumatorii non-casnici care deversează direct la Stația de Epurare ape uzate cu concentrații maxim-admisibile.

separator

Circa trei tone de resturi de la pește au fost depistate în grătarele de la Stația de Epurare. Astfel, pe parcursul zilei de ieri, specialiștii furnizorului de apă au efectuat mai multe controale la unii agenți economici. Prin urmare, la unul din agenții economici care se ocupă cu prelucrarea peștelui au fost depistați chiar în sistemul de canalizare resturi de pește. Este vorba despre despre S.R.L. ,, Slavena Lux”, situat pe str. Valea Bâcului 1/1. Un alt, agent economic, care se face vinovat de situația creată este și S.R.L. ,, Zernoff”.

În acest context, specialiștii ACC vor estima prejudiciile aduse sistemului de canalizare și SE. Mai mult, cei vinovați de situația creată vor fi pedepsiți, ne asigură cei de la ACC. De asemenea, verificările agenților economici și prelevarea probelor vor continua și în următoarele zile. Responsabilii furnizorului de apă estimează că lista agenților economici vinovați de situația creată vor crește.

În baza informațiilor publicate în presă, Procuratura Generală s-a autosesizat referitor la mirosul neplăcut ce persistă în Chișinău și poluarea râului Bâc și a dispus inițierea a două procese penale pentru elucidarea complexă a circumstanțelor, identificarea persoanelor vinovate și eventuala recuperare a daunelor cauzate.

În cadrul investigațiilor, procurorii vor solicita și opiniile organelor de control de stat, pentru ca acestea să se pronunțe, în limita competențelor lor, asupra existenţei sau nu a încălcării legislației din domeniu şi prejudiciului cauzat prin încălcare.

alte Articole interesante

Alte Articole interesante