Salata de măcriş îmbunătăţeşte funcţia glandei tiroide

Folosit în salate sau ciorbe, măcrişul are proprietăţi benefice pentru organism, fiind aliatul glandei tiroide, al ficatului şi al rinichilor. Acesta are acţiune depurativă, diuretică, antiinfecţioasă şi usor laxativă. Planta are un conţinut scăzut de calorii şi este bogată în fier, iod, sulf, zinc, potasiu, fosfor, magneziu, vitamina C şi A, acid folic şi alţi fitonutrienţi. Iata câteva motive pentru care faci bine dacă incluzi această plantă în dieta ta:

separator

vvv

Îmbunătăţeşte funcţiile glandei tiroide

Datorită conţinutului de iod, măcrişul este indicat în special în dieta persoanelor care suferă de guşă tiroidiană. De asemenea, acesta accelerează metabolismul, fiind indicat în funcţie scăzută a glandei tiroide.

Cum ar trebui să slăbeşti ca să nu revii la greutatea inițială

Previne bolile cardiovasculare

Bogat în luteină, zeaxantină şi carotenoizi naturali, măcrişul este un aliat de nădejde în prevenierea bolilor cardiovasculare. Măcrişul scade în sânge nivelul de grăsimi şi colesterol rău, prevenind ateroscleroza.

Antibiotic natural

Măcrişul este bogat în substanţe cu efect antibacterian, luptând împotriva infecţiilor din organism şi întărind imunitatea.

Gulia – legumă imunotonică minunată pentru a slăbi

Ameliorează bolile de piele

Datorită vitaminelor şi substanţelor antioxidante pe care le conţine, măcrişul contribuie la îmbunătăţirea sănătăţii pielii, conferind efect anti-îmbătrânire.

Îmbunătăţeşte vederea

Cu un conţinut ridicat de vitamina A, măcrişul ajută la menţinerea sănătăţii ochilor, prevenind cataracta şi îmbunătăţind vederea.

Fructul care îţi curăţă arterele, te protejează contra îmbătrânirii şi te energizează, datorită cantităţii mari de vitamina C

Tratează gipa şi bronşita

Măcrişul are importante proprietăţii antialergice, fiind în acelaşi timp bogat în vitamina C, motiv pentru care este indicat în tratarea gripei, bronşitei, astmului bronşic.

Vindecă ficatul

Considerat un aliment-tratament pentru ficat, consumul de măcriş este recomandat pentru regenerarea celulelor hepatice şi în dieta celor care suferă de ficat gras.

Previne anemia

Bogat în acid folic, dar şi în fier, măcrişul este indicat în dieta persoanelor ce suferă de anemie şi astenie.

sursa

alte Articole interesante